Functieomschrijvingen Erasmus Student Network Antwerpen

We zoeken nog enthousiaste personen om ons team volgend jaar te versterken. Hieronder vind je de openstaande functies. Dit zijn de zaken waar je zelf de eindverantwoordelijkheid voor draagt. Houd wel in je achterhoofd dat dit niet wil zeggen dat je hier alleen voor staat. We zijn een TEAM dat samen aanwezig is en elkaar helpt wanneer nodig. Wil je graag deel uitmaken van ESN, maar heb je niet genoeg tijd om lid te zijn van het praesidium, dan kan je ook bij ons aan de slag als vrijwilliger. Interesse? Stuur je motivatiebrief en CV samen met een gekozen top drie door naar info@esnantwerp.org voor 8 mei!

 

Algemeen

Het is belangrijk dat je op zo goed als alle evenementen aanwezig kan zijn. ESN is een team en we staan altijd samen klaar voor een activiteit. Zo staat niemand er ooit alleen voor. Om deze reden is de belangrijkste voorwaarde van een sollicitatie dat je voldoende tijd hebt om te investeren in ESN. Daarom is het goed om te weten dat we aan het begin van beide semesters een “Ice Breaking Week” (17-24 september en 4-11 februari) organiseren. Gedurende acht dagen is er elke dag een activiteit zodat de nieuwe Erasmusstudenten elkaar snel kunnen leren kennen. Hiervoor moet je dus zeker tijd maken en het is de bedoeling dat je aanwezig bent.

Ook wordt er een praesidium weekend georganiseerd waar we elkaar beter leren kennen met het oog op een goede samenwerking om er een onvergetelijk jaar van te maken! Dit zal begin september vallen, net zoals de eerste belangrijke vergadering.

Om een goede overdracht van de functies te garanderen, zullen jullie eveneens contact kunnen opnemen met degene die de functies hebben uitgevoerd in het vorig academiejaar.

 

Finance

Als Finance heb je een grote verantwoordelijkheid in ESN. Dit behoort namelijk mee tot het hoogbestuur samen met praeses en vice-praeses. Volgende dingen zullen je een idee geven van wat de functie precies inhoudt: verantwoordelijk voor de kassa, prijzen berekenen voor evenementen, de boekhouding van ESN bijhouden.

Verder is het belangrijk dat je de praeses en vice-praeses kan bijstaan in het nemen van beslissingen waarbij je steeds de financiële zijde bekijkt. Jullie zullen een team vormen dat continu zal samenwerken. 

Public relations

Als PR ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met de partners en het zoeken naar nieuwe partners. Aan de start van het academiejaar moeten er goodiebags voorzien worden voor de nieuwe leden. Verder is het belangrijk dat er sponsoring wordt gezocht voor bepaalde evenementen. Tot slot ben je ook verantwoordelijk voor de beerpong en karaoke.

Het is belangrijk dat voldoende tijd hebt tijdens augustus en september om afspraken te maken met sponsors en alle goodies te verzamelen. Tijdens het jaar moet je ook contact houden met de sponsors en ervoor zorgen dat de afspraken worden nagekomen.

Party planner

Als Party Planner ben je verantwoordelijk voor de organisatie van de pubs, pub crawls, TD en galabal. Voor de pubs kies je een thema en voorzie je leuke decoratie en deals in overleg met Café De Prof. Voor de TD en het galabal reserveer je de zaal, regel je dj’s, laat je posters maken, voorzie je promotie, enzovoort. Op de avond zelf zorg je dat alles vlot verloopt, dat mensen hun taken nakomen en heb je vooral ook veel plezier. Voor de pub crawl stippelen jij en je partner een route uit door Antwerpen, waarbij je de beste deals probeert te krijgen in de verschillende cafés.

Belangrijk aan de functie Party Planner is organisatietalent, nauwkeurigheid, goede contacten houden met de verantwoordelijke van De Prof en een goede sfeer creëren.

Sport

Jaarlijks zijn er een aantal competities binnen de universiteiten en hogescholen waar ESN aan deelneemt. In het begin van elk semester zoek je spelers om je teams samen te stellen. In het eerste semester nemen we deel aan outdoor voetbal en zaalvoetbal mannen. In het tweede semester spelen we volleybal, basketbal en zaalvoetbal vrouwen. ESN bezit sporttenues voor alle ploegen, maar deze moeten natuurlijk ook gewassen worden. Verder zal je ook andere activiteiten organiseren zoals beerbowling en de 10 urenloop. Een sportieve instelling is hier belangrijk aangezien je bij elke sportactiviteit aanwezig bent en meedoet waar nodig.

 Cultuur

Als cultuur ben je voornamelijk verantwoordelijk voor het organiseren van de citytrips. Je kiest waar we naartoe gaan, plant de activiteiten en regelt het vervoer en de dagplanning. Er zijn meestal vier dagtrips per semester.

Ook movie nights, international dinners en game nights vallen onder het takenpakket van cultuur. Het is ook aan jullie om onze Calamartes activiteit van Unifac in goede banen te leiden. Daarnaast is het tevens jouw taak om cultuur gerelateerde activiteiten in Antwerpen te organiseren.

Tot slot is organisatietalent heel belangrijk en natuurlijk zijn een gezonde dosis creativiteit en kennis van leuke activiteiten is ook altijd goed meegenomen.

Local representative

Als Local Representative ben je de schakel tussen ESN Antwerp enerzijds en ESN België en ESN International anderzijds. Je vertegenwoordigt ESN Antwerp dus op de hogere niveaus. Concreet houdt dit in dat je naar de meetings van ESN België zal gaan. Deze vallen in het weekend en zijn er ongeveer vijf per semester. Op deze meetings heb je de mogelijkheid om je stem te laten horen in verband met de werking van ESN op nationaal niveau. Je hebt ook de mogelijkheid om naar de grote internationale events van ESN te gaan, dit is meestal één per semester.

Het is belangrijk dat je kunt luisteren naar anderen en durft opkomen voor je eigen mening, interesse hebt in de werking van een internationaal vrijwilligersnetwerk en een teamplayer bent.

Cantor

Als cantor ben je natuurlijk verantwoordelijk voor de cantus! Je bedenkt een thema waarrond je de cantus uitwerkt, je kiest relevante liedjes voor de codex en bedenkt opdrachtjes die hierbij aansluiten. Het is ook je taak om te zorgen dat de afgedrukte codices en de herbruikbare bekers in orde en aanwezig zijn.

Als cantor moet je een feestje kunnen bouwen maar ook controle houden. Je bent niet bang om je te laten horen en de cantus in goede banen te leiden. 

Bekend zijn met de werking van een cantus is een pluspunt.

Vrijwilliger

Als vrijwilliger kom je in contact met de Erasmusstudenten op momenten dat het voor jou past. Je ondersteunt ESN waar nodig. Dit kan zijn bij het organiseren en uitvoeren van activiteiten zoals een cantus, citytrips, kroegentochten, enzovoort. Als dank voor je hulp geniet je van drank, lekkers en onze eeuwige liefde.